marți, 20 ianuarie 2009

Am participat la facerea istoriei - Barack Obama

Da, cu siguranta am participat la facerea istoriei, de acasa, din pat, uitandu-ma la investirea lui Barack Obama si discursul sau pe trei canale tv si pe internet pe CNN si BBC.

De ce trei canale de tv? Fiindca toate au profitat de diverse ocazii sa intrerupa transmisia ca sa ne ofere putin divertisment de tip "reclame" sau analize complexe facute de specialisti interesati de cecul de la sfarsitul emisiunii.

Pe CNN era foarte incarcat, si am vazut la un moment dat in chatul live integrat in fereastra de stream ca cineva a scris ca pe BBC se vede mai bine fara intreruperi, si am sarit bineinteles pe sa, si am calarit pana la BBC(adica am intrat pe bbc.com :p) si am vazut aceeasi splendoare de calitate cu intreruperi asisderea.

Am pierdut jumatate din mesaj cu siguranta, si cat am vazut am incercat sa aud in engleza fiindca in romana, traducatorii de pe toate cele trei canale erau ori beti, ori se credeau experti in traducere, si schimbau sensul si uitau sa traduca bucati intregi din mesaj.

Cu aceasta ocazie tin sa multumesc oficial celor de la Antena 3, celor de la TVR1 si de la Realitatea, fiindca au angajat traducatori experti, au invitat oameni deosebiti, nu au alterat transmisia cumparata de la americani(sau de la cine au cumparat-o) si in general nu au profitat de orice ocazie sa se bage in seama sau sa puna reclama. Sunteti niste deosebiti!!!

Ca si concluzie, merita sa stii engleza si sa stai pe internet sa te uiti la CNN sau BBC direct sau orice alta sursa :)

Şi-am încălecat pe şa, şi v-am spus povestea aşa :)

4 comentarii:

Anonim spunea...

Istoria este scrisa: Black and white.

kiddo spunea...

so verry truuu...chiar m-am intrebat ce inteleg cei care nu stiu engleza din traducerea 20% facuta de marii specialisti?

Anonim spunea...

Analistii astia sunt cei care n-au reusit sa faca altceva in viata. Nu cred ca ei de mici copii voiau sa se faca analisti. Si atunci nu fac nimic, numai baga de vina la altii. Sunt ca bloggerii, numai ca bloggerii mai fac si altceva pe langa, marea majoritate.

Ciprian Pantea spunea...

Intr-un fel sau altul ma simt fericit si privilegiat ca am invatat engleza(bine) la scoala, ca am avut ocazia asta in primul rand, si ca de-a lungul timpului, mai ales in timpul studentiei, am practicat-o si inca o mai practic foarte mult.

Ca mine sunt multi si toti, chiar daca ne dam seama sau nu, ar trebui sa fim recunoscatori si mandri de noi.